Oglašavanje putem interneta posaje sve češća odluka mnogih pojedinaca i tvrtku koji žele iskoristiti maksimum od svoje marketinške kampanje. To naravno podrazumijeva da morate biti prisutni online, ili svojom web stranicom, online trgovinom, blogom ili na druge načine poput društvenih mreža i sl.

Prednosti internetskog oglašavanja su mnogobrojna, od brzine, učininkovitosti, ciljanje publike pa sve do isplativosti, flesibilnog budžeta i sl. Internetsko oglašavanje može se koristiti i za izravnu prodaju ili za povećanje posjeta, reklamiranja određenog brenda, proizvoda, događaja i sl.

Google Adwords mreža pruža vam oglašavanje outem tekstualnih, slikovnih te video oglasa i to na samoj Google tražilici (search network) i na ostalim web stranicama (display network). Pravilno korištenje Google Adwords mreže, donosi trenutne rezultate i ciljanu publiku. Isto tako, nastručno korištenje Google Adwords mreže može biti samo trošak, baš kao i bilo kakvo nepromišljeno oglašavanje, online ili na druge načine.

Činjenica je da milijarde ljudi koriste Google na dnevnoj bazi. Čak i ako čuju za nekakav proizvod ili uslugu putem drugih medija (npr.TV ili novine) mnogi koriste Google kako bi se detalnije upoznali za određenim proizvodom pri tome koristeći Google Search Network na kojoj može biti vaš oglas. Ako posjetitelji posjete određenu web stranicu koja prikazije Google oglase, vaš oglas se također može pojaviti na to j web lokaciji putem Google Display Network. Google Adwords oglašavanje obuhvaća prikazivanje oglasa i putem Google tražilice (Google Search Network) i putem prikazivanja na web stranicama (Google Display Network).

Za razliku od SEO metoda, ovakva promocija je brža, ali je konstantni trošak. Kada se prestanete oglašavati i plaćati vaše oglase po kliku, također gubite i posjete koje ste imali dok je trajala vaša online kampanja. Ovisno o vašem businessu, trebate odabrati vrstu promocije koja vam najviše odgovara, a nerijetko je to i kobinacija više metoda kao što su npr. SEO i Google Adwords.

Kako biste saznali više o internetskom oglašavanju, Google search network te Google display network,  savjetujem vam da pogledate video u ovom članku.

 

Leave a comment